Pharma 1 Science http://totulcurat.ro Un simplu sit WordPress Fri, 22 Apr 2011 18:02:45 +0000 en hourly 1 Medical http://totulcurat.ro/?p=286 http://totulcurat.ro/?p=286#comments Mon, 28 Mar 2011 09:59:09 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=286 Infectiile nosocomiale – o problema reala in sistemul de sanatate publica

Infectiile nosocomiale sunt recunoscute ca fiind probleme majore de sanatate publica din cauza frecventei lor, costurilor de tinere sub control si a gradului de severitate. Riscul de a contacta o infectie in spital este de 7%, adica la aproximativ 100 de persoane internate, sapte dintre ele au o infectie nosocomiala. Aceasta cifra variaza in functie de sectia in care persoana este internata in spital. Se poate ajunge intr-adevar la 30% intr-un departament, cum ar fi resuscitare. Infectiile nosocomiale afecteaza in fiecare an intre 700.000 si un milion de oameni in Franta.

Acestea complica intre 5-19% dintre internarile din spitale si pana la 30% dintre pacientii din terapie intensiva. In medie, aceste infectii pot prelungi spitalizarea cu pana la 4-5 zile.

Se estimeaza ca aproximativ 9.000 de decese pe an sunt cauzate de infectiile nosocomiale.

Tipuri si originea acestora

Infectiile nosocomiale sunt de doua tipuri:

- Infectiile endogene apar atunci când pacientul este infectat cu agenţi patogeni proprii. Acestea apar atunci când starea de sănătate a unui pacient este fragila din cauza vârstei, bolilor, tratamentelor şi prezenţa agenţilor patogeni. Infecţiile endogene reprezinta cel puţin 50% din infecţiile nosocomiale.

- Infectiile exogene, indiferent dacă acestea sunt eco-infecţii de la alţi pacienţi, infecţii cauzate de germeni transmisi de catre membrii personalului sanitar, sau infecţii datorate contaminarii mediului spitalicesc.

Originea acestor infectii:

- lipsa de practici de igiena. S-a demonstrat ca o cauza majora de transmitere a bacteriilor este igiena deficitara (in special a mainilor, acestea reprezentand vectorul principal in transmiterea infectiilor nosocomiale, sau lipsa procedurilor de dezinfectie).

- Progresele din domeniul îngrijirii medicale şi chirurgicale, ca, de exemplu, proceduri din ce în ce mai invazive şi tratamente care pot fi surse potenţiale de infecţie.

Proporţia de tulpini de bacterii multirezistente care provoaca aceste infectii nosocomiale in spitale este in crestere, dintre acestea un procent de 35% este reprezentat de stafilococi methicilline-rezistenti (MRSA), şi rezistenţa de Klebsiellas la beta-lactamine este destul de comuna.

Costul pentru tratarea acestora este mult mai scump decât prevenirea

Infectiile nosocomiale au un cost suplimentar foarte mare, mai ales din cauza spitalizarilor mai lungi (4 zile în medie), terapiilor anti-infecţioase şi examenele de laborator necesare pentru diagnosticul şi monitorizarea infecţiei. Se estimează că o nouă infecţie creşte cu aproape două săptămâni perioada de spitalizare într-o unitate de chirurgie ortopedică, şi cu 300% costurile de îngrijire a pacientului. Diverse studii disponibile indică un cost la scară foarte largă, de la o medie 340 de euro pentru o infectie urinara la 40 000 de euro pentru o bacteriemie severă în terapie intensiva. Astfel, estimările variază mult în funcţie de zonele anatomice ale infecţiei, tipul de germeni, bolii de bază, şi, de asemenea, de tipul unităţii spital. Dacă vom aplica un cost suplimentar valoarea medie variind de 3500 la 8000 de euro per infecţie la anual 750 000 de infecţii nosocomiale, vom ajunge la o cheltuiala totală de 2.4 – 6 miliarde de euro. Scăderea numărului de infecţii cu 10% ar duce la economii în valoare de 240 – 600 milioane de euro, adică până la 6 ori efortul de prevenire a spitalelor, care este de aproximativ o sută de milioane de euro.

Acest calcul rapid arată contrastul covarsitor intre costuri generate de non-calitate si preventie.

Spitale publice şi private, cabinete medicale, laboratoare

Aceste institutii primesc în mod regulat pacienţii care transporta agenţi patogeni şi au adesea o imunitate afectată. Pentru a reduce sau elimina potenţialul de infecţii, suprafeţele cu care pacientul poate să fie în contact ar trebui să fie curăţate şi dezinfectate. Este esenţial ca aceste institutii să deţina un sistem eficient pentru dezinfectarea / sterilizarea 100% a suprafetelor (saloanelor pentru pacienţi, cabinetelor etc).

]]>
http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=286 0
Cerere oferta http://totulcurat.ro/?p=269 http://totulcurat.ro/?p=269#comments Wed, 23 Mar 2011 11:24:09 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=269 In functie de nevoile dumneavoastra, va oferim posibilitatea de a alege si beneficia de avantajele conceptului de dezinfectie BIO a suprafetelor si microaeroflorei prin nebulizare:

{slide=Vreau sa achizitionez propriul concept de dezinfectie Nocolyse –Nocospray}
Puteti achizitiona propriul concept Nocolyse & Nocospray, este extrem de usor de utilizat, nu necesita o pregatire speciala, reprezentantul nostru va va face instructajul in momentul predarii echipamentului.
ATENTIE !
Pharma 1 Science va ofera si consultanta post achizitie fara costuri suplimentare atat in ceea ce priveste buna utilizare a echipamentului de dezinfectie dar si cu sfaturi practice de specialitate din domeniul igienei.
Echipamentul beneficiaza de o garantie de 2 ani daca este utilizat conform indicatiilor producatorului.
Solicita o oferta comerciala a conceptului Nocolyse & Nocospray la adresa de e-mail office@pharmasepticalife.ro sau contacteaza-ne la numarul de telefon +021. 211.40.01
{/slide}
{slide=Vreau sa inchiriez conceptul de dezinfectie Nocolyse –Nocospray}
In cazul in care doriti sa efectuati dumneavoastra tratamentele de dezinfectie puteti cumpara dezinfectantul Bio Nocolyse si inchiria nebulizatorul Nocospray .
Daca alegeti aceasta varianta de colaborare veti fi instruit de catre specialistii nostrii putand astfel sa beneficiati de toate avantajele conceptului.
Solicita o oferta comerciala a conceptului Nocolyse & Nocospray la adresa de e-mail office@pharmasepticalife.ro sau contacteaza-ne la numarul de telefon +021. 211.40.01
{/slide}
{slide=Vreau sa apelez la serviciile de dezinfectie oferite de Echipa Pharma 1 Science}
In cazul in care doriti sa efectuati dezinfectatia unei incaperi ocazional, sau la intervale mai mari de timp, puteti apela cu incredere la serviciile specialistilor nostri in igiena .
In functie de necesitatile dumneavoastra va vom personaliza oferta de servicii astfel incat sa atingeti cele mai inalte performante.
Solicita o oferta comerciala a conceptului Nocolyse & Nocospray la adresa de e-mail office@pharmasepticalife.ro sau contacteaza-ne la numarul de telefon +021. 211.40.01
{/slide}

]]>
http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=269 0
Prezentare video http://totulcurat.ro/?p=200 http://totulcurat.ro/?p=200#comments Tue, 08 Mar 2011 10:45:58 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=200 [zdvideo width="400" height="300"]http://www.oxypharm.net/files/produits_en.flv[/zdvideo]

]]>
http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=200 0
Casa ta http://totulcurat.ro/?p=38 http://totulcurat.ro/?p=38#comments Sun, 27 Feb 2011 11:17:19 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=38 Dezinfectia casei reprezinta o activitate importanta ce trebuie facuta in mod constant pentru a tine bacteriile si germenii la distanta si pentru a ne bucura astfel de un trai sanatos si placut.
Dezinfectia periodica a locuintei ne va pazi astfel de multe boli, crescand simtitor calitatea vietii si permitandu-ne sa fim multumiti de spatiul in care traim si sa ne desfasuram activitatea intr-un ritm normal, neperturbat de boala sau de teama de a ne imbolnavi.
Pentru a avea toate acestea noi va oferim cea mai buna si rapida solutie pentru dezinfectia caminului dumneavoastra.
Conceptul pe care vi-l oferim va trasnforma caminul dumneavoastra rapid intr-un  mediu SIGUR SI PERFECT ASEPTIC.
Acest tip de dezinfectie este potrivita pentru locuintele unde se afla persoane care au imunitatea slabita, persoane care au suferit de boli contagioase, persoane alergice, locuinte in care sunt si animale de companie, camere de noi nascuti etc.

]]>
http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=38 0
Educatie http://totulcurat.ro/?p=41 http://totulcurat.ro/?p=41#comments Sat, 26 Feb 2011 11:17:58 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=41 Comunitatile de copii (scoala, gradinita, centru de zi, cresa), constituie un loc favorabil, o pepiniera pentru transmiterea de infectii, prin contactarea a numerosi indivizi intr-o zona relativ mica, favorizand astfel transmiterea agentilor infectiosi rapid.

Asadar mersul la gradinita este, un factor determinant in epidemiologia multor boli infectioase.

Sunt suficienti trei pasi pentru transmiterea de boli infectioase de la o persoana la alta:

  1. Agentul patogen trebuie sa fie excretat de catre persoana bolnava sau subiect purtator asimptomatic (in ordinea descrescatoare frecventei: nas, cavitatea bucala, scaun, piele , urina)

  2. trebuie sa fie transferat la persoanele sanatoase (prin ordin de frecventa: contact aerosoli, direct sau indirect prin obiecte sau o alta persoana)

  3. agentul patogen trebuie sa ajunga la un receptor sensibil cum ar fi: cavitatea bucala, nasul, ochii

MAINILE SUNT PRINCIPALUL VECTOR IN TRANSMITEREA INFECTIILOR

Rolul cel mai important in profilaxia infectililor il are educarea copiilor, de exemplu stranutul in cot sau in batista, spalarea mainilor cu sapun ori de cate ori se merge la baie, sau daca stranuta in palma sau tuseste, evitarea introducerii mainilor in gura etc

Transmiterea de virusuri, bacterii si paraziti de la copii bolnavi sau purtatori sanatosi la persoanele sanatoase se face prin secretiile nazale si orale (stranut), fecale, urina sau a pielii (contact direct sau indirect printr-o alta persoana sau obiect).

Toate acestea explica de ce incidenta bolilor infectioase digestive, respiratorii, si de piele este crescuta in randul copiilor din gradinite.

]]> http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=41 0 Hoteluri http://totulcurat.ro/?p=43 http://totulcurat.ro/?p=43#comments Fri, 25 Feb 2011 11:18:49 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=43

Hotelurile deservesc clientii pe perioade scurte de timp. Astfel, aceeasi camera de hotel găzduieşte un numar mare de clienti in decursul unui an.  Având în vedere această diversitate, camerele de hotel contin o cantitate enorma de bacterii si germeni. De asemenea, trebuie adăugat unele camere pot păstra o urmă a unor clienti (mirosuri de tigări, etc). O dezinfectare eficientă va asigura în primul rând că urmatorul dumneavoastra client găseşte un mediu sănătos şi , în acelaşi timp, mirosurile neplacute au fost eliminate.
In restaurante suprafetele de contact cu mainile sau alimentele reprezinta transportatorii major de contaminare încrucişată, colecteaza şi disemineaza toate tipurile de microbi. Suprafeţele în contact cu mâinile şi alimentele sunt: placi de taiere, frigidere, ustensile de bucătărie În scopul de a minimiza riscurile de infecţie, este important de a dezinfecta în mod regulat tot ce intra în contact cu produsele alimentare.
]]>
http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=43 0
Altele http://totulcurat.ro/?p=36 http://totulcurat.ro/?p=36#comments Tue, 22 Feb 2011 11:13:18 +0000 admin http://totulcurat.ro/?p=36
Transportul public
Oamenii calatoresc foarte mult şi mijloacele de transport sunt în curs de dezvoltare.
Astfel, mijloacele de transport public transporta din ce in ce mai multe persoane şi acestea pot trece mai uşor dintr-o zona in alta.
Principalele caracteristici pentru transportul public sunt reprezentate de  participarea mare si diversitatea de utilizatori.
Se stie de de asemenea că bolile infecţioase şi epidemiile sunt transmise mai uşor în medii închise, în special în cazul în care mulţi oameni trăiesc în contact apropiat.
Astfel, mijlocele de transport reprezinta un mediu propice pentru transmiterea agentilor patogeni.
Dezinfectarea poate reduce semnificativ riscul de contaminare şi riscul de circulaţie a virusului.
Orice alte zone aglomerate faciliteaza transmiterea agentilor patogeni, indiferent ca acestea sunt reprezentate de sali de cinema, sali de spectacole sau sali de sport, piscine etc.
Numai prin dezinfectie se reduce semnificativ riscul de contaminare şi riscul de circulaţie a virusului.
]]>
http://totulcurat.ro/?feed=rss2&p=36 0